Κατηγορίες

Όροι Χρήσης

 

Το Χαντροπωλείο

Το www.xantropoleio.gr είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα έκθεσης και διάθεσης μέσω του διαδικτύου διαφόρων προϊόντων κοσμηματοποιίας και χειροτεχνίας της επιχείρησης Βασίλειος Μιχ. Κυριαζής - "Χαντροπωλείο".

Οι Όροι & Προϋποθέσεις του παρόντος καλύπτουν κάθε πώληση προϊόντων μέσω του δικτυακού τόπου www.xantropoleio.gr με έδρα στην Πάτρα, στην οδό Παπαρρηγοπούλου 6, με τηλέφωνο (+30) 261 500 8850 και email: info@xantropoleio.gr.
 
Πριν ξεκινήσετε την περιήγησή σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και πριν από κάθε συναλλαγή, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει και αποδεχτεί τους ακόλουθους Όρους & Προϋποθέσεις, διότι η περαιτέρω χρήση και η περιήγηση σας στον δικτυακό τόπο www.xantropoleio.gr συνεπάγεται την ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεση και συναίνεση σας με αυτούς.
 
Όροι Χρήσης & Προϋποθέσεις

Εφαρμογή

Η παρούσα σύμβαση καλύπτει αποκλειστικά κάθε πώληση προϊόντων που γίνεται μέσω του παρόντος ηλεκτρονικού καταστήματος που φιλοξενείται στον δικτυακό τόπο (site) www.xantropoleio.gr (στο εξής ο δικτυακός τόπος). Οποιεσδήποτε τυχόν αποκλίσεις από αυτήν την σύμβαση πρέπει να επιβεβαιώνονται από την επιχείρηση Βασίλειος Μιχ. Κυριαζής - "Χαντροπωλείο" (στο εξής το "Χαντροπωλείο") εγγράφως. Οποιαδήποτε άλλη συμφωνία απαγορεύεται ρητώς.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η χρήση εκ μέρους σας οποιουδήποτε μέρους ή του συνόλου αυτού του δικτυακού τόπου ισοδυναμεί με πλήρη αποδοχή εκ μέρους σας των γενικών κανόνων του, όπως αυτοί περιγράφονται αναλυτικά στους όρους χρήσης του.
Κάθε αποστολή παραγγελίας σας συνεπάγεται αποδοχή εκ μέρους σας της παρούσας σύμβασης και όλων των όρων αυτής.

Παραγγελίες 

Οι παραγγελίες λαμβάνονται μέσω διαδικτύου με τη συμπλήρωση όλων των σχετικών πεδίων και με την καταχώρηση και αποστολή των δεδομένων ακολουθώντας τα στάδια της διαδικασίας που προβλέπεται από το λογισμικό αυτού του ηλεκτρονικού καταστήματος. Πριν την τελική αποδοχή εκ μέρους σας κάθε παραγγελίας εμφανίζεται στην οθόνη του υπολογιστή σας μία επιβεβαίωση παραγγελίας. Εφόσον συμφωνείτε και πατήσετε το πληκτρο της επιβεβαίωσης παραγγελίας, η επιβεβαιωμένη πλέον παραγγελία καταγράφεται στα συστήματα της "Χαντροπωλείο" και αποστέλλεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση που έχετε δηλώσει.

Υποχρεούστε να ελέγχετε την επιβεβαίωση παραγγελίας και να μην προχωράτε στην ολοκλήρωση της παραγγελίας, εφόσον δεν συμφωνείτε με όλα όσα αναφέρονται σε αυτή. Εάν διαφωνείτε με την επιβεβαίωση παραγγελίας που λάβατε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, οφείλετε να ενημερώνετε το Χαντροπωλείο το αργότερο εντός 24 ωρών από την ώρα της λήψης της ηλεκτρονικής ειδοποίησης επιβεβαίωσης παραγγελίας, διαφορετικά τα στοιχεία που αναφέρονται στην επιβεβαίωση παραγγελίας θα εφαρμοσθούν σε αυτήν την σύμβαση. Η σχετική ενημέρωση για τυχόν αντιρρήσεις σας με την επιβεβαίωση παραγγελίας γίνεται με χρήση της φόρμας επικοινωνίας που παρέχεται στις ιστοσελίδες του ηλεκτρονικού αυτού καταστήματος.

Στις ιστοσελίδες που εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή σας κατά τη διαδικασία παραγγελίας σας, ενημερώνεστε ότι στις αναγραφόμενες τιμές των προϊόντων του ηλεκτρονικού αυτού καταστήματος συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α. 24% για όλα προϊόντα. Επίσης, ενημερώνεστε ότι τυχόν προσφορές ισχύουν μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων του Χαντροπωλείου.
Η αποστολή επιβεβαίωσης παραγγελίας γίνεται αυτόματα και δεν είναι δυνατόν να προηγηθεί έλεγχος των αποθεμάτων στις αποθήκες του Χαντροπωλείου. Σε περίπτωση ελλείψεων προϊόντων που έχουν συμπεριληφθεί στη επιβεβαίωση παραγγελίας, εκπρόσωπος του Χαντροπωλείου θα σας ενημερώνει τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) σχετικά με τις ελλείψεις αυτές και τις τυχόν εναλλακτικές δυνατότητες.

Τιμές και Όροι Πληρωμής

Τα προϊόντα, οι τιμές, οι όροι αποστολής και οι όροι πληρωμής είναι αυτά που αναγράφονται στην επιβεβαίωση της παραγγελίας σας. Η πληρωμή πραγματοποιείται με τους ακόλουθους τρόπους: κατά την παράδοση των προϊόντων με αντικαταβολή, πριν την αποστολή με κατάθεση σε έναν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Χαντροπωλείου (που αναγράφονται στον δικτυακό μας τόπο) και τέλος, μέσω της υπηρεσίας πληρωμών Paypal, πάλι πριν την αποστολή των προϊόντων.

Οι τιμές των προϊόντων αναγράφονται αναλυτικά σε κάθε προϊόν, όπως και οι αντίστοιχες εκπτώσεις τους ανά ποσότητα αγοράς. Όπως αναφέρεται με αστερίσκο κάτω από τον αναλυτικό πίνακα τιμών κάθε προϊόντος, για να εφαρμοστεί κάθε φορά η αναγραφόμενη έκπτωση, ο πελάτης πρέπει να επιλέξει πρώτα το πακέτο τεμαχίων που προτιμά  από τον πίνακα τιμών, ώστε να συμπεριληφθεί και να υπολογισθεί η αναγραφόμενη-αντίστοιχη έκπτωση στο τελικό ποσό της παραγγελίας του.

Τέλος, σας δίνεται η δυνατότητα να διαλέξετε αν το παραστατικό που θα εκδοθεί θα είναι απόδειξη λιανικής ή τιμολόγιο πώλησης. Τιμολόγιο εκδίδεται σε εταιρείες και ελεύθερους επαγγελματίες, εφόσον ζητηθεί και αφού συμπληρώσουν κατά την παραγγελία τους τα εξής στοιχεία: επωνυμία εταιρείας ή επιχείρησης, Α.Φ.Μ., Δ.Ο.Υ., διεύθυνση έδρας, επάγγελμα και τηλέφωνο.

Παράδοση

Τα προϊόντα μπορούν να σας αποσταλούν οπουδήποτε εντός της ελληνικής επικράτειας, εφόσον δεν συντρέχει συγκεκριμένος λόγος αδυναμίας. Τα προϊόντα θα σας αποσταλούν στον τόπο που μας έχετε υποδείξει κατά την καταχώρηση της ηλεκτρονικής παραγγελίας σας μέσω ιδιωτικής εταιρείας ταχυμεταφορών ή εταιρείας μεταφορών (για ογκώδη και βαριά δέματα).

Το κόστος αποστολής διαμορφώνεται από την υπηρεσία που θα διενεργεί την αποστολή και εξαρτάται από το βάρος των προϊόντων και τον τόπο παράδοσης, όπως αυτός προσδιορίζεται στην επιβεβαίωση παραγγελίας. Το κόστος παράδοσης θα σας γνωστοποιείται από το Χαντροπωλείο τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και θα έχετε δικαίωμα κατά την τηλεφωνική αυτή επικοινωνία να αρνηθείτε την αποστολή των προϊόντων.

Ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από τον τόπο παράδοσης και την διαθεσιμότητα των προϊόντων. Το Χαντροπωλείο, υπό την επιφύλαξη καταστάσεων ανωτέρας βίας, όπως αυτές περιγράφονται παρακάτω, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να σας αποστείλει τα προϊόντα το συντομότερο δυνατόν. Είναι δυνατόν, μετά από συνεννόηση, να πραγματοποιηθεί και τμηματική παράδοση.

Η κυριότητα στο προϊόν μεταβιβάζεται μετά την πλήρη εξόφληση ενώ ο κίνδυνος μετατίθεται κατά την παράδοση.

Εγγύηση

Το Χαντροπωλείο δεν παρέχει καμία εγγύηση ούτε για την ποιότητα, ούτε για καταλληλότητα πωλούμενου προϊόντος για οποιονδήποτε συγκεκριμένο σκοπό, ούτε εγγυάται την ασφάλεια και την προστασία των χρηστών των προϊόντων αυτών.

Τέτοιες εγγυήσεις παρέχονται, εφόσον παρέχονται, μόνο από τους κατασκευαστές και οφείλετε να ενημερώνεστε σχετικά από την συσκευασία του προϊόντος. Οποιαδήποτε τηλεφωνική ενημέρωση τυχόν γίνει από εκπρόσωπο του Χαντροπωλείου σχετικά με εγγυήσεις κατασκευαστών γίνεται απλά και μόνο προς διευκόλυνσή σας και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση εγγύηση του Χαντροπωλείου.

Ανωτέρα Βία

Το Χαντροπωλείο δεν ευθύνεται για καθυστερήσεις στην εκτέλεση (συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης) που οφείλονται σε περιπτώσεις που δεν μπορούν να αποδοθούν σε υπαιτιότητα του Χαντροπωλείου ή οφείλονται σε ανωτέρα βία. Σε τέτοιες περιπτώσεις δικαιούται παράταση του χρόνου για την εκτέλεση. Ενδεικτικά παραδείγματα μπορεί να είναι απεργίες, τρομοκρατικές ενέργειες, πόλεμος, καθυστερήσεις που οφείλονται σε προμηθευτές, διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών, κυβερνητικές ή νομοθετικές πράξεις και φυσικές καταστροφές. Εάν τέτοια περιστατικά διαρκέσουν πλέον των 30 ημερών, η παρούσα σύμβαση μπορεί να καταγγελθεί από οποιονδήποτε συμβαλλόμενο χωρίς αποζημίωση.

Οι Υποχρεώσεις σας ως Πελάτης

Είστε υπεύθυνοι για:
- την επιλογή των προϊόντων που παραγγέλνετε και την καταλληλότητά τους για τους σκοπούς σας.
- τα έξοδα τηλεφωνικών κλήσεων και ταχυδρομείου για την επικοινωνία με το Χαντροπωλείο, εάν υπάρξουν.
- την τήρηση του ωραρίου επικοινωνίας στο τηλεφωνικό κέντρο του καταστήματος. Το Χαντροπωλείο δεν είναι υποχρεωμένο να επικοινωνεί με τους πελάτες εκτός ωραρίου, αλλά και στην επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail), είναι στην διακριτική ευχέρεια του Χαντροπωλείου το πότε θα επικοινωνήσει με τους πελάτες.
 
Το Χαντροπωλείο διατηρεί το δικαίωμα, να διαγράφει εγγεγραμμένους πελάτες από το ηλεκτρονικό του σύστημα και να μην τους αποστέλλει παραγγελίες, σε περιπτώσεις που κρίνει, οτι οι συγκεκριμένοι πελάτες δεν είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους και δημιουργούν προβλήματα στις συναλλαγές και στην επικοινωνία με το προσωπικό του Χαντροπωλείου.
 

Υπαναχώρηση, Επιστροφές Προϊόντων και Δικαιώματα Καταναλωτών

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε, αζημίως και χωρίς να υποχρεούστε να μας ανακοινώσετε το λόγο για τον οποίο επιθυμείτε την επιστροφή των προϊόντων, εντός προθεσμίας 14 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία που θα τα παραλάβετε. Στην περίπτωση αυτή σας επιβαρύνει μόνο το άμεσο κόστος επιστροφής των προϊόντων. Επίσης, στην περίπτωση που η παραγγελία σας εστάλη από το Χαντροπωλείο με την προσφορά των δωρεάν εξόδων αποστολής (που ισχύει για παραγγελίες άνω των 50€), υποχρεούστε να χρεωθείτε και τα έξοδα της αρχικής αποστολής και όχι μόνο της επιστροφής.

Επιστροφές γίνονται δεκτές μόνο εφόσον τα προϊόντα που επιθυμείτε να επιστρέψετε βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στην οποία τα παραλάβατε, χωρίς δηλαδή να έχουν αποσφραγισθεί ή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία τους. Για την αποφυγή δικής σας ταλαιπωρίας, καλό είναι να ελέγχετε προσεκτικά κατά τη στιγμή της παράδοσης της παραγγελίας σας την κατάσταση των προϊόντων που παραλαμβάνετε, την ποσότητά, το είδος τους και το άθικτο της συσκευασίας τους, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν εμφανή ελαττώματα εγκαίρως (π.χ. σπασμένο εμπόρευμα, λάθος είδος κλπ). Επίσης, επιστροφές εξαιτίας λάθους επιλογής του πελάτη, ποσότητας και έκπτωσης στον αναλυτικό πίνακα τιμών του κάθε προϊόντος, δεν γίνονται δεκτές από το Χαντροπωλείο.

Για την επιθυμία σας να μας επιστρέψετε προϊόντα που αγοράσατε από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα πρέπει να μας ειδοποιήσετε με την συμπλήρωση και αποστολή στο Χαντροπωλείο του εντύπου υπαναχώρησης που θα σας αποστείλουμε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εντός της ως άνω δεκατετραήμερης προθεσμίας. Εντός της ίδιας προθεσμίας οφείλετε να επιστρέψετε τα προϊόντα της παραγγελίας σας με αντίγραφο του εντύπου υπαναχώρησης στη διεύθυνση των κεντρικών γραφείων του Χαντροπωλείου.

Σε περίπτωση επιστροφής των προϊόντων, η επιστροφή των χρημάτων σας θα ολοκληρωθεί εντός 30 ημερών από την ημερομηνία που θα παραλάβουμε τα προϊόντα. Η επιστροφή μπορεί να γίνει και με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού που θα γνωστοποιήσετε στο Χαντροπωλείο έγκαιρα και εγγράφως.

Η παρούσα σύμβαση δεν επηρεάζει οποιαδήποτε δικαιώματα καταναλωτών που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Το Χαντροπωλείο σας ενημερώνει ότι όταν επισκέπτεστε ορισμένες περιοχές του δικτυακού αυτού τόπου και όταν κάνετε χρήση ορισμένων υπηρεσιών του, είναι απαραίτητο να παρέχετε ορισμένες πληροφορίες που σχετίζονται με προσωπικά δεδομένα, οι οποίες θα τύχουν επεξεργασίας αυτομάτως και θα ενσωματωθούν σε αυτοματοποιημένα αρχεία, τα οποία, εφόσον και στο βαθμό που απαιτείται από τον νόμο, έχουν προηγουμένως γνωστοποιηθεί στην αρμόδια Αρχή και για τα οποία το Χαντροπωλείο τυγχάνει υπεύθυνος επεξεργασίας.

Η συλλογή και η αυτοματοποιημένη επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων έχει σαν σκοπό την καταγραφή της συμβατικής σχέσης με το Χαντροπωλείο, τον έλεγχο, βελτίωση και προσαρμογή σε προτιμήσεις και επιλογές σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες και την αποστολή με ηλεκτρονικά ή παραδοσιακά μέσα διοικητικών, τεχνολογικών, οργανωτικών και, εφόσον συμφωνήσετε ρητά, εμπορικών πληροφοριών για προϊόντα και υπηρεσίες του Χαντροπωλείου. Αναλυτικότερες πληροφορίες για θέματα που αφορούν συλλογή και χρήση προσωπικών δεδομένων σας θα βρείτε στην Δήλωση Προστασίας Ιδιωτικού Απορρήτου, που ενσωματώνεται στην παρούσα συμφωνία μέσω παραπομπής και την οποία τεκμαίρεται ότι αποδέχεστε εφόσον κάνετε χρήση των υπηρεσιών μας.

Με τη χρήση των σχετικών υπηρεσιών του δικτυακού αυτού τόπου συγκατατίθεστε ρητώς και ειδικώς στην συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων όπως περιγράφεται παραπάνω καθώς και στην παραπάνω αναφερόμενη Δήλωση Προστασίας Ιδιωτικού Απορρήτου.

Σε οποιαδήποτε στιγμή έχετε το δικαίωμα πρόσβασης στο αρχείο, διόρθωσης, διαγραφής και προβολής αντιρρήσεων οποτεδήποτε σχετικά με την επεξεργασία δεδομένων που σας αφορούν. Εξάλλου, η συγκατάθεσή σας μπορεί να ανακληθεί σε οποιαδήποτε στιγμή, αρκεί να αποστείλετε σχετικό έγγραφο αίτημά σας με συστημένη επιστολή στην διεύθυνση των κεντρικών γραφείων του Χαντροπωλείου.
 
Το Χαντροπωλείο έχει αναπτύξει κατά το δυνατόν νόμιμα μέτρα προστασίας στις εγκαταστάσεις, τα συστήματα και τα αρχεία της. Επιπλέον, το Χαντροπωλείο εγγυάται την εμπιστευτικότητα των προσωπικών δεδομένων, ωστόσο μπορεί να αποκαλύψει στις αρμόδιες Δημόσιες Αρχές προσωπικά δεδομένα ή οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες που κατέχει ή είναι προσβάσιμες μέσω των συστημάτων της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από κάποια εφαρμοστέα διάταξη νόμου.

Εσείς εγγυάστε και φέρετε την ευθύνη για την αλήθεια, ακρίβεια, εγκυρότητα, γνησιότητα, συνάφεια και προσφορότητα των προσωπικών δεδομένων που γνωστοποιείτε στο Χαντροπωλείο.

Το Χαντροπωλείο επιφυλάσσεται του δικαιώματος της να ενημερώνει τους προμηθευτές της με στατιστικές καταστάσεις πωλήσεων, οι οποίες όμως σε καμία περίπτωση δεν θα περιέχουν προσωπικά στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν σε αναγνώριση ατόμων.

Το Χαντροπωλείο παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες και σε όσους διενεργούν αγορές μέσω του δικτυακού τόπου www.xantropoleio.gr να επιλέξουν την πληροφόρησή τους για τα νέα προϊόντα που διαθέτει στην αγορά και για τυχόν άλλες προσφορές, διακανονισμούς πληρωμής κλπ με την αποστολή διαφημιστικών - ενημερωτικών μηνυμάτων στην ηλεκτρονική ή ταχυδρομική τους διεύθυνση ή μέσω του τηλεφώνου. Το Χαντροπωλείο δεν θα χρησιμοποιήσει καταχρηστικά την παραπάνω υπηρεσία. Δίδεται δε πάντοτε στους χρήστες η δυνατότητα διακοπής της λήψης διαφημιστικών μηνυμάτων.
 

Πολιτική Cookies

Όπως στους περισσότερους ιστοτόπους στο διαδίκτυο έτσι και στο www.xantropoleio.gr χρησιμοποιούμε cookies έτσι ώστε να έχουμε πρόσβαση σε ορισμένες πληροφορίες κάθε φορά που περιηγείστε με κάποιον web browser στο κατάστημα μας. Χωρίς την χρησιμοποίηση των cookies θα ήταν αδύνατον να σας προσφέρουμε σημαντικές υπηρεσίες όπως: κατάσταση παραγγελιών, προσωπικές ρυθμίσεις, αποθήκευση αντικειμένων στο καλάθι ή στην λίστα επιθυμιών σας μεταξύ δύο επισκέψεών σας κ.α.

Τα cookies είναι αλφαριθμητικά αρχεία που μεταβιβάζουμε στον σκληρό δίσκο των υπολογιστών σας διαμέσου του διαδικτύου σας έτσι ώστε να σας προσφέρουμε υπηρεσίες όπως αυτές που αναφέρθηκαν παραπάνω. Στις ρυθμίσεις του browser σας μπορείτε να επιλέξετε να εμποδίσετε τον browser σας να δέχεται cookies ή να σας ρωτάει κάθε φορά που ένα νέο cookie πρόκειται να εγκατασταθεί στον σκληρό σας δίσκο.

Παρ όλα αυτά θα πρέπει να γνωρίζετε πως αν επιλέξετε να εμποδίζετε τα cookies να αποθηκευτούν στον σκληρό σας δίσκο δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιες υπηρεσίες του ιστοτόπου και του Ηλεκτρονικού αυτού Καταστήματος. Παράλληλα, το Χαντροπωλείο επιβεβαιώνει ότι στα cookies δεν διατηρούνται και δεν μεταφέρονται ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία.

Τροποποίηση των Όρων του παρόντος

Το Χαντροπωλείο διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να ανανεώνει τους Όρους Χρήσης και πωλήσεων του ηλεκτρονικού αυτού καταστήματος. Η τροποποίηση ή ανανέωση θα ισχύει από την στιγμή που θα ενημερωθεί σχετικά το παρόν.

Διάφορα

Εάν οποιοδήποτε τμήμα της παρούσας συμβάσεως αποδειχθεί άκυρο ή ανεφάρμοστο με απόφαση δικαστηρίου, η υπόλοιπη Σύμβαση θα συνεχίσει να ισχύει. Το Χαντροπωλείο δύναται να συνάψει συμφωνία για την ανάθεση των υποχρεώσεών της σε κατάλληλο τρίτο πρόσωπο. Σε αντίθετη περίπτωση, κανένα μέρος δεν θα δικαιούται να εκχωρήσει ή μεταβιβάσει τα δικαιώματα ή τις υποχρεώσεις του. Όλες οι κοινοποιήσεις πρέπει να γίνονται εγγράφως.

Ισχύον Δίκαιο - Δικαιοδοσία

Η παρούσα σύμβαση διέπεται από το Ευρωπαϊκό και το Ελληνικό Δίκαιο, ιδίως τα νομοθετήματα που ρυθμίζουν θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο, τις πωλήσεις από απόσταση και την προστασία των καταναλωτών, και υπάγεται στην αποκλειστική δικαιοδοσία των δικαστηρίων της Πάτρας.